Bokhvete dyrkes i de store feltene i den latviske Gauja nasjonalpark. Hektarene på gården ligger titalls kilometer fra industrianleggene.
Den naturlige fargen på bokhvete er grønn, ikke brun, ettersom kornene ikke er kokte, men stekt. Derfor er de "i live" og beholder mye mer (opptil 30%) verdifulle egenskaper sammenlignet med konvensjonell bokhvete og til og med er i stand til å spire. I tillegg har grønn bokhvete en mild smak.
Grønn bokhvete inneholder 18 aminosyrer, inkludert essensielle. Disse kornene er rike på kvalitetsprotein: 11,5% per 100 g. De inneholder B-vitaminer: B1, B2, PP, B5, B6, B9, makro og mikroelementer: kalium, fosfor, magnesium, kalsium, jern, mangan, kobber, natrium, selen, pantotensyre og folsyre, lysin, metionin, lecithin, etc.
Grønn bokhvete inneholder quercytin og flavonoidet proanthocyanidin, dens antioksidantaktivitet er omtrent 50 ganger høyere enn vitamin E eller selen, og omtrent 20 ganger høyere enn vitamin C.